Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavas

Bietes ir lielisks dārzenis, taču to pagatavošana aizņem tik daudz laika, ka bieži vien rodas jautājums – vai vispār ir vērts sākt.

Manuprāt, visgardākās ir ceptas bietes, taču šķiet neprātīgi veselu stundu darbināt elektrisko cepeškrāsni tikai pāris biešu dēļ. Vārīt tās uz gāzes plīts – tas prasa pat divas stundas. Par laimi, man tagad ir jauns, efektīvāks risinājums.

Es to pārbaudīju personīgi. Pirmo reizi šaubījos, vai tas vispār ir iespējams. Bet, tas tiešām strādā!

Tātad, mums ir nepieciešams plastmasas maisiņš bez caurumiem, liels kastrolis un plīts. Bietes labi nomazgā. Sagriež 4 daļās.  Ja bietes ir ļoti lielas, varat izmantot 6, ja tās ir mazas, varat tās pārgriezt uz pusēm.

Ielieciet maisiņā un pievienojiet tējkaroti granulētā cukura. Tas ir nepieciešams, lai bietes vārīšanas laikā nezaudētu savu skaisto bordo krāsu. Un acīmredzot tas ir cukurs, kas kaut kā paātrina procesu. Vispār tas ir svarīgi, vajag cukuru!

Izspiediet gaisu no maisa. Jums tas tiešām ir jādara ļoti labi, pretējā gadījumā jūsu maisiņš peldēs katlā, kas var pasliktināt gala rezultātu.

Cieši sasienam maisiņu un ievietojam katlā. Un no tējkannas ielej verdošu ūdeni. Vai auksts – tad gatavošanas laiks palielināsies līdz ūdens vārīšanās brīdim. Iestatiet taimeri uz 25 minūtēm. Bet ja lielāki gabali, tad ilgāk jāvāra.

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….